miercuri, 2 decembrie 2009

Maria Basescu a vorbit (in scris)

Mare veste mare astazi: Maria Basescu intra in scena pentru a-si apara sotul contra acuzatiilor lui Dinescu si pentru a ne spune ca filmul cu lovitura aplicata de Basescu acelui copil este fals.
Nimic mai onorabil decat o sotie care isi apara constiincioasa sotul in ultimele 3 zile de campanie electorala, am putea spune. O femeie care nu s-a bagat niciodata in politica ajunge la apogeul disperarii si se simta datoare sa intervina, face sacrificiul suprem de a vorbi in presa.
Ei bine, am fi crezut ca doamna Basescu ca nu este decat o femeie onorabila care isi sustine familia (care include un presedinte cu tendinte autoritare, o fiica ajunsa europarlamentar pe cai oculte si o alta fiica ajunsa mare notar si mare proprietareasa de apartament penthouse dobandit numai prin munca cinstita nu) daca ar fi avut decenta sa se adreseze, macar o data in viata ei de prima doamna, poporului roman. Dar nu, nici de data aceasta nu am auzit nici macar doua fraze din gura Mariei Basescu.
Si in timp ce toata lumea o banuieste de foarte mult bun simt pe Maria Basescu pentru ca tace, eu personal cred ca Maria Basescu tare pentru singurul motiv ca nu are nimic de spus. Ca prima doamna a Romaniei, Maria Basescu s-a distins prin absenta totala de pe scena publica romaneasca. Nu este nici macar sustinatoarea vreunei fundatii de caritate, nu a vorbit in public nici macar pentru sensibilizarea opiniei publice in legatura cu vreo tema sociala majora. Nimic. A aparut in poze si a stat alaturi de Basescu in baile de multime. Atat. Este prea putin pentru o prima doamna a unui stat european care da din coate pe scena politica din UE. Este prea putin pentru aceasta tara, care merita mai mult de la prima sa doamna.
De aceea, demersul de astazi al Mariei Basescu nu ne face decat sa zambim cu dispret, si sa banuim inca o data ca prima doamna este o femeie slaba, o marioneta draguta, care zambeste frumos pentru poze, incapabila sa rosteasca macar niste vorbe dictate de altii. De aceea le transmite in scris.

(imagine definitorie pentru Maria Basescu la summit-ul NATO: incadrata de 2 mari sefi de stat este total crispata si nu isi poate indeplini rolul de gazda datoare cu un minim small talk nici macar cu ajutorul celor 2 translatori din spate. ea face ceea ce stie mai bine. tace!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu