luni, 12 octombrie 2009

Emil Boc, profesorul de drept ne-constitutional

Decizia de astazi a Curtii Constitutionale, de a-si declina autoritatea in ceea ce priveste pronuntarea unei decizii privind constitutionalitatea motiunii de cenzura depuse de PNL impotriva Guvernului Boc, este inca o dovada ca gasca de la Cluj trebuie sa paraseasca urgent Palatul Victoria.
Oare cum poate trimite o sesizare la Curtea Costitutionala un profesor universitar de drept constitutional, in persoana domnului Boc, care se refera la o motiune de cenzura, in conditiile in care Curtea Costitutionala este o autoritate care se pronunta asupra actelor juridice, si nicidecum asupra regulamentelor Parlamentului?
Poate ati zice ca domnul Boc este ocupat, si ii mai scapa si lui niste lucruri, desi cele 4 ordonante de urgenta declarate neconstitutionale de CCR spun ceva. Dar consilierul premierului pe probleme juridice, domnisoara Cynthia Curt (printre altele asistenta premierului la cursul de drept constitutional de la aceeasi universitate din Cluj), ce pazeste la Palatul Victoria. In afara de obtinerea de avantaje de la RAPPS pentru consilierele personale de la cabinetului sau?! Care este job-ul dumneaei, daca nu verificarea actelor normative pe care Guvernul le emite sau le contesta?
Nu ma intreb oare ce face Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, condus de dna Placinta, daca in astfel de cazuri nu se pronunta…
Cert este ca premierul Emil Boc si-a tarat din nou numele in derizoriu, asociindu-l cu o masura penibila, care nu numai ca anuleaza competentele sale de prim-ministru (oricum, nimeni nu crede ca Boc este un premier competent sau ca liberal arbitru functioneaza pe langa ordinele de la Cotroceni), dar pune la indoiala si competentele personale ale profesorului de drept constitutional Emil Boc.
Mai mult, catedra de drept constitutional a Universitatii din Cluj pare doar o afacere de familie, unde numai drept nu se invata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu