duminică, 18 octombrie 2009

Scenarii prezidentialo-guvernamentalo-parlamentare

Eu cred ca se va intampla asa:
- premierul actor Lucian Coritoru, care mimeaza de zor zilele acestea in fata presei ca lucreaza la un program de guvernare si isi construieste un cabinet, va merge pe 25 octombrie - cand se implinesc 10 zile de la nominalizarea sa - la Cotroceni si va spune ca fortele raului din partidele politice romanesti nu au avut decenta sa se intalneasca cu el, si este deci in imposibilitatea de a forma un nou cabinet. Astfel, isi va fi indeplinit misiunea incredintata de controcistul Basescu de a trage de timp 10 zile.
- Basescu va iesi in prime-time sa ne explice din nou ca nu sunt bani de salarii si pensii, ca n-o sa avem comisar european pentru agricultura si alte temeri din astea ieftine + clasa politica este inconstienta sa nu-l vrea pe perfectul Croitor care numai si numai el se poate intelege cu FMI-ul si scoate banii de la ei. Aiurea! FMI-ul nu vine ca nu vrea Base sa fie Guvern deocamdata. Tot el, Base, va nominaliza un nou premier, un om politic de la partidul cu cele mai multe mandate - of course PDL - probabil pe Blaga, mana de fier, buldogul, etc. Nimeni altul decat un urat plin de frustrari care se crede mare om politic, si mare conducator la MAI.
- Iar 10 zile de negocieri, de texte pline de mesaje manipulatoare referitoare la criza, si cum o sa murim noi de foame.
- Guvernul PDL-ist va fi respins de Parlament. Iar discursuri apoteotice, iar cei 322 care sfideaza tara, adica pe Basescu, etc,etc,etc. Nu avem bani de pensii si salarii, Parlamentarii au pensii nesimtite si vor sa si le mentina. bla bla bla.
- siiiiiiiiiiiii, cred eu, intrucat deja vom fi la mijlocul camapaniei electorale, Basescu VA CEDA! Intr-un exces de bunatate, de sacrificiu pentru tarisoara, va zice: da, partidele politice, dusmanii de clasa nu au vrut un guvern condus de un specialist in atras banii cu magnetul de la FMI, nu au vrut un guvern politic condus de cel mai exceptional partid portocalist, ei bine eu nu pot sa compromit tara. Am semnale externe extrem de negative, bla-bla-bla, nu vreau ca Romania sa se intoarca in lumea a 3a, etc. Il accept pe Iohannis. spalati-va cu el pe cap. sa vedem ce stie sa faca.
- aplauze, sperante de mariri in sondaje si in optiunea de vot.
Si in timpul acesta, troneaza peste toti si toate Guvernul ingradit Boc II, cu un Boc care va latra pe toate posturile, si la toate orele despr PENSIIIIIIIIIIIIII! despre parlamentarii nesimtiti, despre masurile curajoase pe care cabinetul lui le-a facut...in fine, placa de patefon pe care o pune el mereu.
Hai sa vedem cate voturi va scoate Basescu si daca va reusi sa-si salveze scaunul de cotrocenist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu