marți, 13 octombrie 2009

Klaus Iohannis - de Hohenzollern-Sigmaringen?

Numele primarului Sibiului a fost cel mai vehiculat astazi pentru postul de prim-ministru. Oricat de popular ar fi primarul Sibiului, Sibiul nu este Romania, si nu pot sa nu ma intreb: chiar avem nevoie de un neamt in fruntea Romaniei? Chiar mai suntem tara aia de la 1866 cand a trebuit sa aducem un rege strain ca sa fim bagati si noi in seama ca natiune?!
Si plus de asta, am avut timp de 10 luni un guvern condus de un fost primar, care nu a luat decat decizii administrative, fara pic de viziune economica globala. Avem oare nevoie de un alt primar, un alt administrator? Sau poate avem nevoie de un om cu o viziune in ceea ce priveste scoaterea tarii din criza si echilibrarea bugetului de stat, ca sa nu mai spun si de restabilizarea numelui Romaniei pe piata internationala?
Klaus Iohannis este doar un om care vine cu o experienta de primar, fara o echipa puternica la nivel national, si fara o anvergura politica atat de necesara pentru postul de prim-ministru.
Oare o sa asistam acum la transferarea unei gasti de la Sibiu la Palatul Victoria, in locul gastii de la Cluj? vom vedea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu