joi, 15 ianuarie 2009

Heil Hitler

Am aflat cu mare interes astazi ca Traian Băsescu a semnat "Decizia de înfiinţare a Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România, care va funcţiona până la data de 31 octombrie 2009". Din componenta comisiei, care urmeaza sa "realizeze rapoarte de analiză a politicilor sociale, demografice, a situaţiei distribuirii şi redistribuirii resurselor către populaţia României în ansamblu, dar şi către anumite segmente sociale vulnerabile" fac parte cei mai importanti sociologi din Romania.
Nu pot decat sa constat ca seful statului se afla intr-o campanie de atragere a mediului academic catre Cotroceni, un fel de "lasati academicienii sa vina la mine!". Si spun asta pentru ca precedentele sunt numeroase, si deloc intamplatoare. Va amintiti probabil cum, acum cateva veri, presedintele a provocat un scandal trimitandu-si elicopterul pentru a-i aduce la mare pe intelectualii din grupul pe care a reusit sa si-l apropie. Eu sper ca va mai amintiti si de celebra Comisie Tismaneanu si de, la fel de celebrul, raport Tismaneanu, care i-a servit pe tava lui Basescu niste istorici.
A urmat foarte recenta Comisia Prezidenţială de Analiză a Regimului Politic şi Constituţional din România care a produs scandalosul raport prezentat ieri prin care Basescu a primit cadrul legal pentru a deveni dictator.
Cine stie ce surpriza ne rezerva si aceasta noua comisie pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice?! Oricum numai din titlu e clar ca va servi un raport care sa demonstreze evident ca Romania este intr-o foarte naspa situatie demografica. Asta pe fundalul crizei economice pe care presedintele se va stradui sa o mentina prin girarea unui guvern incompetent condus de niste slugi. Si in tot haosul care nu neaparat ca va exista, dar asa se va lasa impresia, va aparea Salvatorul, el, chiorul chelios. Cine altul.

Un comentariu:

  1. chrchill(?), isteria anti-Basescu a devenit de mult un must have pentru a fi in pas cu timpurile din bamboo. e la moda, stiu, dar e o moda prea vulgarizata acuma. treceti domnilor la anvant garde, daca tot nu sinteti in stare sa iesit din trenduri. oricum ar fi, linistiti-va cu pozele basescu-hitler ca sinteti ridicoli

    RăspundețiȘtergere